Sve o hrvatskom hotelijerstvu|Thursday, October 17, 2019
Navigacija Home » Intervjui » Academia – novi hotel u Zagrebu

Academia – novi hotel u Zagrebu 

academia

Hotel Academia ovjenčan sa četiri zvjezdice otvara svoja vrata krajem tjedna, a nalazi se u samom centru Zagreba, na adresi Tkalčićeva 88. Smješten je u rekonstruiranom prostoru nekadašnjeg shopping centra Cascade te sadrži, osim 53 moderno uređene smještajne jedinice (51 dvokrevetna soba, od čega su 2 prilagođene za invalide te 2 apartmana s jacuzzijem) i brojne sadržaje – wellness centar, fitness centar, restoran, bistro, dvoranu za vjenčanja, konferencijsku dvoranu, trgovački centar.

Gosti na raspolaganju imaju i podzemnu garažu na dvije etaže sa čak 180 parkirnih mjesta, čime se rijetko koji hotel u centru Zagreba može pohvaliti. Također, autobusima je omogućen pristup tik do hotela što za goste znači maksimalnu jednostavnost transfera. Zahvaljujući lokaciji samo par minuta laganog hoda udaljenoj od Trga bana Josipa Jelačića, hotel Academia idealno je pozicioniran za sve one goste koji cijene blizinu povijesne jezgre grada Zagreba te mogućnost razgledavanja bez potrebe za korištenjem prijevoznih sredstava.

U neposrednoj blizini hotela se nalaze i brojne znamenitosti – zagrebačka katedrala, Grič, kula Lotrščak, fontana Manduševac, Dolac, Ilica, Tkalčićeva ulica, Gliptoteka HAZU, Prirodoslovni muzej, Crkva sv. Dizme, Muzej grada Zagreba, Markov trg… A s obzirom na to da gosti prilikom posjeta žele, osim znamenitosti, doživjeti i atmosferu Zagreba (posebno u doba Adventa), čim izađu iz hotela nalaze se u Tkalčićevoj ulici, koja intenzivno živi te omogućuje uvid u svakodnevni život i navike Zagrepčana. Ovo moderno zdanje, čiji projekt potpisuje arhitektonski studio KAP4, se prostire na tri etaže, a u hotel su dobrodošli i gosti s ljubimcima. Spomenimo kako se u prizemlju hotela Academia nalazi bistro, a u planu je i otvaranje restorana.