Sve o hrvatskom hotelijerstvu|Thursday, October 17, 2019
Navigacija Home » Intervjui » Margarita Maruškić, Hotel Korana Srakovčić, Karlovac

Margarita Maruškić, Hotel Korana Srakovčić, Karlovac 

margarita_maruskic

Hotel Korana Srakovčić iz Karlovca je jedan od najboljih i najnagrađivanijih malih hotela u kontinentalnoj Hrvatskoj. Razgovarali smo s voditeljicom prodaje gospođom Margaritom Maruškić koja nam je otkrila tajnu uspjeha ovog hotela s stoljetnom tradicijom.

Nedavno ste nakon uspješne karijere u ponajboljim turističkim agencijama preuzeli prodaju jednog od hotela bisera kontinentalne Hrvatske. Koji je bio razlog toj odluci i kako ste se snašli u hotelijerstvu?

Nakon 13 godina rada u velikim turističkim agencijama Kompas i Atlas, gdje sam radila različite poslove u incomingu, osjetila sam potrebu za većim zaokretom u karijeri. Preseljenjem iz Zagreba u Karlovac i zasnivanjem obitelji došlo je vrijeme da malo „stanem na loptu“ i razmislim kud dalje. A kako je hotel Korana Srakovčić najbolji hotel u ovom dijelu Hrvatske, imala sam sreću da je gospodin Srakovčić prihvatio izazov da zajedno napravimo nove korake u poslovanju hotela Korana i u mom profesionalnom životu. Drago mi je da u svakodnevnom poslu surađujem s njim i njegovom kćeri Katarinom Srakovčić Korač i cijelom obitelji, jer su to zaista prije svega dobri i vrijedni ljudi.

Kakva je struktura Vaših gostiju i od kuda dolaze Vaši gosti?

Struktura naših gostiju je jedna dobra kombinacija poslovnih gostiju i turista na proputovanju kroz Hrvatsku. U našem hotelu rado borave poslovni ljudi iz cijelog svijeta koji posluju s najboljim karlovačkim tvrtkama, a poslujemo i kao kongresni hotel za organizaciju poslovnih skupova do 200 sudionika.
Posebno nam je drago organizirati vjenčanja, jer je to jedan od najemotivnijih događaja u život čovjeka, te nam je uvijek lijepa uspomena ako smo mladencima i njihovim gostima uljepšali taj svečani dan.

hotel-korana-srakovcic_1Osim stoljetne tradicije, mirne i ugodne lokacije na kojoj se hotel nalazi, koji su još razlozi zbog kojih gosti odabiru upravo Vaš hotel?

Hotel Korana Srakovčić ističe se upravo osobinama koje gosti najviše traže kod hotelskog smještaja. Poslovnim gostima odgovara komfor i kvaliteta našeg hotela. Turisti jako vole naš hotel ,i često ostaju i dan duže kad vide da je Karlovac zapravo premašio njihova očekivanja.

Probuditi se ujutro uz cvrkut ptica u stoljetnom Vrbanićevom perivoju, izaći na balkon i promatrati tok rijeke koji se smiruje nakon koranskog slapa i otječe ispod mostova prema istoku, doživljaj je koji se teško može dočarati prije dolaska. Tek kad gosti dođu osjete čar prirode i požele ostati još koji dan u Karlovcu. Zbog toga im nudimo i popratne sadržaje: izlete, najam bicikala, novouređene pješačke staze itd. Trudimo se svim našim gostima biti izvrsni domaćini i ponuditi im toplu obiteljsku dobrodošlicu kroz sve odjele našeg hotela. Tako smo i zaslužili brojne nagrade za kvalitetu na koje smo jako ponosni.

Hotel ima Eko certifikat koji Vam je nedavno dodijeljen. Da li Vas gosti prepoznaju kao eko hotel?

Eko certifikat vrlo nam je važan u poslovanju. Bez obzira što je tzv. zeleno poslovanje veliki trend u svijetu, mi zaista vjerujemo da je to dobar put. Uz to ima i sve više gostiju kojima je oznaka za očuvanje okoliša znak da je tvrtka vlasnik hotela društveno odgovorna, te da i oni samo na taj način pridonose manjem zagađenju okoliša i očuvanju prirodnih ljepota koje nas okružuju.

Osim toga u našoj gastronomskoj ponudi nudimo lokalno uzgojene namirnice, hrvatske proizvode i vina, ekološki voćne sokove iz Karlovca, te lokalne suvenire u našoj suvenirnici. Uključujemo se i u razne projekte i na taj način pridonosimo održivom razvoju, te poslujemo na društveno odgovoran način. Nadamo se da naši gosti to primjećuju, te da je i to jedan od razloga da nam se vraćaju.

hotel-korana-srakovcicKako nam se čini veliki naglasak stavljate na aktivni odmor i tematske programe koje nudite Vašim gostima?

Budući da je Karlovac uz gradove Ozalj i Ribnik postao jedna od PPS destinacija u okviru projekta Hrvatska 365, imamo jako puno posla u osmišljavanju kreativne turističke ponude u našoj destinaciji koju smo nazvali „Zeleno srce Hrvatske“.
Kao dio projektnog tima razvijamo nove turističke proizvode iz segmenata aktivnog turizma s naglaskom na biciklizam, lokalnu gastronomiju i vina, te bogatu kulturnu i povijesnu baštinu ovog kraja. Tako se hotelijerstvo ispreplelo s destinacijskim menadžmentom, gdje uz povezivanje svih dionika možemo postići bolju poziciju Zelenog srca Hrvatske na turističkoj karti Hrvatske. Izuzetno mi je drago da je taj projekt privukao pažnju ostalih ponuđača turističkih usluga iz Karlovca i okolice, jer jedna hotelska kuća ne može sama nastupati na turističkom tržištu. Ponosna sam na to da sam jedan mali dio tima koji će raditi na tome da budemo prepoznatljiva turistička destinacija.

Tvrtka Srakovčić d.o.o. osim hotela Korana u svom portfelju ima i Integralni hotel Srce Prirode u Ribniku, nedaleko granice sa Slovenijom, tako da je poseban izazov raditi prodaju dva tako lijepa i zanimljiva, a različita objekta.

Više o hotelu Korana Srakovčić pogledaje na www.hotelkorana.hr