Sve o hrvatskom hotelijerstvu|Saturday, September 23, 2023
Navigacija Home » Investicije i ulaganja » Zabok dobiva novi hotel

Zabok dobiva novi hotel 

Za dva mjeseca kreće gradnja novog hotela u Zaboku. Riječ je o projektu u vrijednosti od tri milijuna eura iza kojeg stoji arhitektonski studio Lotus Architecti.  Ovaj najnoviji hotel u Zaboku protezat će se na 3,600 četvornih metara, a zanimljivo je u cijeloj priči da je u biti riječ o adaptaciji dotrajalog skladišta čime je spriječeno njegovo propadanje.

Hotel će imati 27 soba koje će biti pozicionirane na prvom i drugom katu, dok će u se veliki lounge i restoran nalaziti u prizemlju. Krov naravno neće ostati neiskorišten jer će tamo biti smješten wellness centar koji će uključivati i saunu, a ni vrt neće izostati. Arhitekti poručuju kako će upravo taj dodatni sadržaj hotela biti dostupan svim posjetiteljima, a ne samo gostima hotela.

Na pitanje kako to da se hotel otvara u Zaboku, arhitektonski tim predvođen Majom Bručić objašnjava kako je upravo taj grad ekonomsko središte Krapinsko-zagorske županije, a ujedno je i sjecište važnih cestovnih puteva. Naglašavaju kako je to i jedan od razloga pojačane turističke aktivnosti, posebice u periodu od lipnja do rujna, pa je bilo bitno ponuditi i ovakav nivo hotelske usluge.