Sve o hrvatskom hotelijerstvu|Saturday, September 23, 2023
Navigacija Home » Investicije i ulaganja » Nakon obnove vrijedne 80 milijuna kuna, otvoren dubrovački hotel Excelsior

Nakon obnove vrijedne 80 milijuna kuna, otvoren dubrovački hotel Excelsior 

Kako navode u svom priopćenju, u potpunu rekonstrukciju soba i apartmana uloženo je pola milijuna kuna po sobi, što predstavlja prvu značajniju investiciju u Hotel Excelsior od posljednje obnove 2008. godine.

“Investicijom koja je uključila temeljite izmjene na svim smještajnim kapacitetima (158 soba i apartmana) i dijelu interijera hotela, kreiran je sofisticirani hotel suvremenog, nenametljivog dizajna koji naglašava povijesne elemente i arhitekturu ranog 20. stoljeća””, navode iz JLH-a. Za projekt je angažiran hrvatski arhitektonski studio BF, u suradnji sa studijem Franić Šekoranja, a svaki dio hotela osmišljen je kao svojevrsno oživljavanje zlatnog doba Excelsiora.

Hotel Excelsior raspolaže s 158 smještajnih jedinica, uključujući 139 dvokrevetnih soba i 19 luksuznih apartmana razmještenih u dvije cijeline: Villu Odak iz 1913. godine i suvremeniji dio, “”The Tower””. Iz JLH poručuju kako su pažljivom obnovom originalnog dijela hotela, Vile Odak, zadržani aristokratski detalji dizajna zgrade iz 1913. godine, dok je interijer u novijem dijelu hotela moderniji i suvremeniji. Redizajnom je potpuno preuređen i prostor recepcije koja odmah pri ulasku u hotel, Abakus piano bar i terasa, a osim postojećih restorana Salin i Prora, otvoren je i restoran Sensus, smješten kraj Abakus piano bara. Svečano otvaranje Hotela Excelsior planirano je 26. lipnja ove godine.

izvor: HINA