A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z |
Banket– svečana gozba, ručak ili večera s mnogo uzvanika, svečanom atmosferom i govorima, a priređena u čast nekoj javnoj osobi ili u povodu nekog skupa.
BAR (Best Available Rate) – najpovoljnija cijena sobe koju hotel nudi na određeni dan. BGR – Business Group – tržišni segment poslovnih grupa. BIT (Borsa Internationale del Turismo) – međunarodni turistički sajam u Milanu, održava se svake godine u veljači. Booking – rezervacija smještaja u hotelu. Kod bookinga se obično definiraju i usluge koje su uključene u cijenu aranžmana te datum dolaska i odlaska iz hotela. Boravišna pristojba – pristoba koju gost plaća za svaki dan boravka u mjestu ugovorenog smještaja. Obračunava se po osobi i ostvarenom noćenju, a ovisi o razdoblju sezone i kategoriji turističkog mjesta. Boutique hotel (butik hotel) – je manji, intimni, ali luksuzan hotel. Karakterizira ih personalizirana usluga. Brunch – obrok koji se u nekim hotelima služi između doručka i ručka. Buffet table – poslućivanje hrane putem švedskog stola (samoposluga, self service). |