Sve o hrvatskom hotelijerstvu|Tuesday, October 20, 2020
Navigacija Home » Hotelski rječnik – B

Hotelski rječnik – B

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Banket– svečana gozba, ručak ili večera s mnogo uzvanika, svečanom atmosferom i govorima, a priređena u čast nekoj javnoj osobi ili u povodu nekog skupa.

BAR (Best Available Rate) – najpovoljnija cijena sobe koju hotel nudi na određeni dan.

BGR – Business Group – tržišni segment poslovnih grupa.

BIT (Borsa Internationale del Turismo) – međunarodni turistički sajam u Milanu, održava se svake godine u veljači.

Booking – rezervacija smještaja u hotelu. Kod bookinga se obično definiraju i usluge koje su uključene u cijenu aranžmana te datum dolaska i odlaska iz hotela.

Boravišna pristojba – pristoba koju gost plaća za svaki dan boravka u mjestu ugovorenog smještaja. Obračunava se po osobi i ostvarenom noćenju, a ovisi o razdoblju sezone i kategoriji turističkog mjesta.

Boutique hotel (butik hotel)  – je manji, intimni, ali luksuzan hotel. Karakterizira ih personalizirana usluga.

Brunch – obrok koji se u nekim hotelima služi između doručka i ručka.

Buffet table – poslućivanje hrane putem švedskog stola (samoposluga, self service).