A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z |
Master key – ključ ili magnetska kartica koja omogućava ulazak ovlaštenim osobama u sve ili pojedine hotelske prostorije.
MICE (Meetings, Incentives, Conventions, Events) – industrija ili objedinjeni naziv za aktivnosti i subjekte na tržištu koji se bave organizacijom sastanaka, konferencija, incentive putovanja i događanja. Micros-Fidelio – najpoznatiji i u svijetu najrasprostranjeniji informatički sustav koji sadrži pogramske podrške za hotelski informatički sustav i restaurantski informatički sustav. Minibar – mali bar, frižider u hotelskoj sobi koji služi za rashlađivanje pića koja se gostima nude na uporabu. Minimalni boravak – označava minmalan broj noćenja kao uvjet za rezervaciju ili odobrenje posebne cijene usluge smještaja. Minimalni broj sudionika – broj sudionika koji postavlja organizator događanja kao uvjet za rezervaciju ili posebnu cijenu. Menu – jelovnik, popis jela koje restoran svakodnevno nudi. Uz naziv i opis jela u jelovniku mora biti istaknuta i cijena. Motel – ugostiteljski objek za smještaj, lociran uz prometnice i namjenjen pružanju usluga smještaja i prehrane putnicima koji se zaustavljaju radi odmora. M&E (Meeting & Events) – odjel u hotelu koji prodaje i ugovara organizaciju događanja u hotelu. |