Sve o hrvatskom hotelijerstvu|Saturday, September 23, 2023
Navigacija Home » Hotelski rječnik – M

Hotelski rječnik – M

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Master key – ključ ili magnetska kartica koja omogućava ulazak ovlaštenim osobama u sve ili pojedine hotelske prostorije.

MICE (Meetings, Incentives, Conventions, Events) – industrija ili objedinjeni naziv za aktivnosti i subjekte na tržištu koji se bave organizacijom sastanaka, konferencija, incentive putovanja i događanja.

Micros-Fidelio – najpoznatiji i u svijetu najrasprostranjeniji informatički sustav koji sadrži pogramske podrške za hotelski informatički sustav i restaurantski informatički sustav.

Minibar – mali bar, frižider u hotelskoj sobi koji služi za rashlađivanje pića koja se gostima nude na uporabu.

Minimalni boravak – označava minmalan broj noćenja kao uvjet za rezervaciju ili odobrenje posebne cijene usluge smještaja.

Minimalni broj sudionika – broj sudionika koji postavlja organizator događanja kao uvjet za rezervaciju  ili posebnu cijenu.

Menu – jelovnik, popis jela koje restoran svakodnevno nudi. Uz naziv i opis jela u jelovniku mora biti istaknuta i cijena.

Motel – ugostiteljski objek za smještaj, lociran uz prometnice i namjenjen pružanju usluga smještaja i prehrane putnicima koji se zaustavljaju radi odmora.

M&E (Meeting & Events) – odjel u hotelu koji prodaje i ugovara organizaciju događanja u hotelu.