A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z |
Catering – serviranje i posluživanje hrane izvan objekta u kojem se priprema.
CHD (child) – oznaka za dijete na smještaju u hotelu, najčešće do 12 godina starosti. Check in – proces prijave gosta u hotel. Check in time – vrijeme do kojega hotel gostu čuva rezerviranu sobu. Najčešće je to 18 sati; nakon tog vremena recepcija otpušta rezervaciju i stavlja sobu u prodaju. Check out – proces odjave gosta iz hotela. Check out time – vrijeme do kojeg gost u hotelu mora napustiti sobu na dan odlaska. City Break – kratki odmor u nekoj destinaciji (gradu) obično preko vikenda po promotivnoj cijeni. Consortia – dogovorena cijena između hotelske kompanije i turističke agencije koju turistička agencija objavljuje na GDS-u te ona odgovara redovnoj razini cijene hotela. Couvert – sav pribor koji se stavlja na stol, a neophodan je gostu za konzumaciju. Često puta se taj naziv koristi za prvo jelo koje se poslužuje prije predjela. Crna lista (black list) – popis gostiju s kojima je hotel imao neugodno iskustvo zbog neplaćenih računa ili remećenja javnog reda i mira. CRS – Central Reservation System – hotelski rezervacijski sustav. |