Sve o hrvatskom hotelijerstvu|Tuesday, December 10, 2019
Navigacija Home » Hotelski rječnik – C

Hotelski rječnik – C

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Catering – serviranje i posluživanje hrane izvan objekta u kojem se priprema.

CHD (child) – oznaka za dijete na smještaju u hotelu, najčešće do 12 godina starosti.

Check in – proces prijave gosta u hotel.

Check in time – vrijeme do kojega hotel gostu čuva rezerviranu sobu. Najčešće je to 18 sati; nakon tog vremena recepcija otpušta rezervaciju i stavlja sobu u prodaju.

Check out – proces odjave gosta iz hotela.

Check out time – vrijeme do kojeg gost u hotelu mora napustiti sobu na dan odlaska.

City Break – kratki odmor u nekoj destinaciji (gradu) obično preko vikenda po promotivnoj cijeni.

Consortia – dogovorena cijena između hotelske kompanije i turističke agencije koju turistička agencija objavljuje na GDS-u te ona odgovara redovnoj razini cijene hotela.

Couvert – sav pribor koji se stavlja na stol, a neophodan je gostu za konzumaciju. Često puta se taj naziv koristi za prvo jelo koje se poslužuje prije predjela.

Crna lista (black list) – popis gostiju s kojima je hotel imao neugodno iskustvo zbog neplaćenih računa ili remećenja javnog reda i mira.

CRS – Central Reservation System – hotelski rezervacijski sustav.